Nederlands Racquetball Selectie/Team

De NRA noemt in haar topsportbeleid "de Nederlandse selectie" en "het Nederlands team". De spelers uit de Nederlandse selectie (maximaal 8 heren/maximaal 8 dames) hebben zich geplaatst voor de selectie door te voldoen aan het selectiereglement. Het Nederlands team (maximaal 4 heren/maximaal 4 dames) is hiervan een deelverzameling.

European Racquetball Tour

Spelers uit de Nederlandse selectie spelen Europese toernooien in het kader van de European Racquetball Tour (ERT). De Europese Racquetball Federatie is een aantal jaren geleden gestart om de Europese toernooien onder te brengen in een soort Europese competitie. De toernooien werden onder gebracht onder de naam European Racquetball Tour. De toernooien die die bij de ERT behoren worden op dezelfde wijze opgezet, o.a. m.b.t. uitvoering, plaatsing en regelgeving. De toernooien werden ook ingeschaald op sterkte.

Spelers kunnen op deze ERT toernooien punten halen voor de Europese ranglijst. De hoeveelheid punten hangt af van de sterktewaardering van het toernooi. Er zijn drie niveau's IRT minor, ERT Major en ERT Minor. De IRT minor is weer een deel van de International Racquetball Tour (het professionele circuit in de Verenigde Staten). Voor deze toernooien zijn dan ook de meeste punten te behalen.

De Nederlandse selectie reist regelmatig af naar deze toernooien. De toernooien zijn voor iedereen toegangelijk. Naast het zogenaamde "Open toernooi" zijn er ook diverse beginnerscategorien.

Een overzicht van deze toernooien en de Europese ranglijst is te vinden op de website van de Europese Racquetball Federatie.

EK en WK

Het Nederlands team wordt door de NRA uitgezonden naar Europese en Wereldkampioenschappen. Deze Kampioenschappen worden om de 2 jaar georganiseerd, het EK in de oneven jaren en het WK in de even jaren. Deze Kampioenschappen zijn verdeeld in een landenklassement en een individueel klassement. In het landenklassement spelen de diverse landen als team tegen elkaar. Een team bestaat uit 2 enkelspelers en een dubbelteam. Een confrontatie met een ander land telt dan ook 3 wedstrijden. In het tweede gedeelte van het toernooi spelen de spelers individueel. In dit gedeelte is er een enkel en een dubbelklassment.

De locatie van de Europese Kampioenschappen Racquetball 2015 worden in september 2014 bepaald. Naast de reguliere kampioenschappen werden er ook het EK voor junioren en senioren georganiseerd. Voor meer informatie over het komende EK 2015 kunt u terecht op de website van de Europese Racquetball Federatie.

De Wereld Kampioenschappen Racquetball 2014 zullen in Canada worden gehouden. Voor meer informatie over het komende WK kunt u terecht op de website van de Internationale Racquetball Federatie.