ALGEMEEN
 
One wall-racquetball is een variant op het reguliere racquetball. Bij One Wall racquetball wordt er alleen gebruik gemaakt van een voormuur. De One Wall baan is hierdoor zeer eenvoudig te realiseren, zowel indoor als outdoor.

De doelgroep van One Wall racquetball is erg breed, want One Wall racquetballbaan is eenvoudig te realiseren en het spel is gemakkelijk te spelen. Voor een geschikte locatie voor One Wall racquetball kunt u vele kanten op; Campings, bea, vakantie- en bungalowparken, de zogenaamde playgrounds (schoolpleinen en speelpleinen met activiteiten), multi-functionele sportparken of andere openbare locaties. Alles wat er nodig is een vlakke muur, een vlakke ondergrond, rackets en een bal.

Wat zijn de voordelen t.o.v. een tennismuur? Het racquetballracket is een stuk lichter en korter dan een tennisracket en de racquetball-bal is ook een stuk lichter dan de tennisbal. Hierdoor is de sport eenvoudig te leren en te spelen. De bal stuitert goed en het racket is eenvoudig te hanteren.

AFMETINGEN VAN DE ONE WALL RACQUETBALLBAAN
 
Het realiseren van een One Wall racquetballbaan is eenvoudig. De One Wall racquetballbaan heeft geen officiele afmetingen.

Zoals u op de foto’s op deze website kan zien zijn er One Wall racquetballbanen in verschillende maten en uitvoeringen.

De vloeroppervlakte is in principe wel altijd gelijk (de oppervlakte van de indoorbaan, 6.10 x 12.20 meter). Buiten de de officiele speelruimte dient er voldoende ruimte te zijn zodat de speler ook de bal nog kan terugslaan als deze buiten het officiele speelveld komt (Tennisbaan is ook groter dan officiele veldgrootte.).

De ideale afmetingen van de One Wall racquetballbaan zijn in onderstaande afbeelding weergegeven.