Informatiefolder indoor racquetball

Instructiegids racquetball

De Nederlandse Racquetball Associatie is gestart met een promotieactie om de positieve aspecten en mogelijkheden van de racquetballsport meer bekendheid te geven. Deze promoactie richt zich op diverse partijen waaronder gemeenten, adviseurs/ontwikkelaars/eigenaren van sportcentra, scholen, campings en bungalowparken enz. Deze actie heeft als uiteindelijk doel het creëren van meer racquetballbanen in Nederland, zowel indoor als outdoor.

Racquetball heeft een aantal voordelen ten opzichte van squash en andere racketsporten. Het grootste verschil, en voordeel, is de stuiterende eigenschap van de bal. De bal ligt qua formaat tussen een squashbal en een tennisbal in en stuitert zeer goed. In combinatie met het racket, waarbij het grote blad meteen aan het handvat zit, is het terugslaan van de bal door iedereen, van jong tot oud, snel te leren. Bij racquetball kan iedereen de bal terugslaan en meteen een rally aangaan.

Wij kunnen ons voorstellen dat u na het bekijken van alle informatie op deze website al enthousiast en nieuwsgierig bent geworden of racquetball ook een aanvulling op uw sport- en recreatieassortiment kan zijn en wat de Nederlandse Racquetball Associatie voor u kan betekenen. Verder op deze pagina, onder het kopje "Meer Info", kunt u een tweetal folders downloaden waarin alle aspecten van de racquetballsport zijn beschreven (zowel indoor als outdoor).

Uit onze ervaring blijkt dat het ervaren, het spelen van racquetball u pas echt een totale indruk van de mogelijkheden van racquetball kan geven. Wij nodigen u dan ook uit om een “Kennismakingsclinic” bij te wonen. Tijdens deze clinic zal er een demonstratiewedstrijd gespeeld worden en kunt u racquetball (eventueel) zelf uitproberen. Uiteraard kunt u dan ook al uw vragen over racquetball aan ons kwijt. Wij zullen u daarnaast ook informeren op welke wijze wij u kunnen ondersteunen bij de introductie van racquetball in uw sport- en recreatieassortiment.

De locatie van een clinic is Westvliet, fitness & racketclub te Den Haag.

Voor meer informatie over racquetball of het aanmelden voor deze “Kennismakingsclinic” kunt u contact opnemen met de Nederlandse Racquetball Associatie.

De NRA heeft voor haar promotie diverse promotie-artikelen. U kunt deze bij de NRA bestellen. Particulieren betalen genoemde verzendkosten, sportcentra en bedrijven in de recreatieve branche kunnen deze kostenloos toegestuurd krijgen. Kijk verder op de pagina onder het kopje "Meer info".


Meer info

De NRA heeft voor haar promotie diverse promotie-artikelen. U kunt deze bij de NRA bestellen. Particulieren betalen genoemde kosten, sportcentra en bedrijven in de recreatieve branche kunnen deze kostenloos toegestuurd krijgen.

  • DVD Meetrainen met racquetball (uitzending TV West) (kosten 3,00 Euro)
  • Een racquetball-bal (kosten 3 Euro + verzendkosten 7,00 Euro)
  • Mail uw adres naar info@racquetball.nl en vermeld welke promotie artikelen u wilt ontvangen.